350 keer een dikke merci!!!

Maar liefst 350 spelers, ouders, familieleden, vrienden, sympathisanten hebben onze eerste editie van de groentenverkoop gesteund.
Dit mogen we toch zeker een succes noemen!

Wij willen al onze kopers, verkopers en vrijwilligers bedanken voor hun steun!


Naast de vele vitamientjes zorgt deze box ook voor een belangrijk extraatje voor onze clubwerking.
Voor onze club wordt alles steeds duurder, waardoor extra inkomsten van groot belang zijn.

De extra opbrengsten van deze verkoop gaan uiteraard rechtstreeks naar onze clubwerking, waar zowel de jonge als oudere spelers geniet van zullen hebben.

 

Zoals beloofd vinden jullie verder op deze pagina nog enkele lekkere receptjes terugvinden die klaargemaakt kunnen worden met groentjes uit de box.

SMAKELIJK!

   

 Ingrediënten:

4 courgettes

1 ui (in dunne ringen)

1 teen knoflook (fijn gesneden)

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram gehakt

1 rode paprika (in kleine stukjes)

1 gele paprika (in kleine stukjes)

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel peterselie

½ theelepel kurkuma

olijfolie, peper en zout

Optioneel: geraspte kaas

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven op 200 graden boven- en onderwarmte.

  2. Snij de courgettes over de lengte doormidden en hol ze uit. Smeer licht in met olijfolie. Bestrooi met een beetje peper en zout naar smaak en bak ze in de oven 15-20 minuten voor.

  3. Maak ondertussen het gehaktmengsel.

  4. Verwarm wat olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Bak de tomatenpuree dan een minuutje mee en voeg het gehakt, het vruchtvlees van de courgette en de paprika toe met de kruiden. Bak het gehakt gaar.

  5. Vul de courgettes met het gehaktmengsel, bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas en bak ze ca. 15 minuten in de oven tot de courgette beetgaar is.

  6. Serveer de gevulde courgettes zo als lichte avondmaaltijd, of serveer er bijvoorbeeld nog wat rijst bij.

  

 Ingrediënten:

12 vellen lasagne

2 teentjes knoflook

2 mozzarella bollen

1 grote courgette

2 paprika’s

250 gr champignons

500 ml tomatensaus

500 gr gehakt (voor de niet-vegetarische versie)

handje geraspte kaas

1 blikje tomatenpuree

1 ui

1 theelepel suiker

1 theelepel Italiaanse kruiden

peper en zout

Bereiding: 

  1. Snijd de courgette en de paprika’s in plakken en de champignons ook.

  2. Grill de courgette en de paprika in een grillpan met een beetje olie tot er mooie grillstrepen te zien zijn. Bestrooi ze tijdens het bakken met een snufje peper en zout.

  3. Bak ook de champignons in een pan met een beetje olie of boter.

  4. Verwarm de oven voor op 190° graden.

  5. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een grote (wok)pan. (liever een niet-vegetarische versie? Dan kan je hier je gehakt toevoegen)

  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuutjes mee.

  7. Giet de tomatensaus erbij en breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper, zout en suiker.

  8. Doe een beetje tomatensaus in de ingevette ovenschaal en verdeel hier wat champignons over. Dek af met lasagnebladen.

  9. Verdeel hier wat plakken gegrilde courgette en reepjes gegrilde paprika over en een paar plakken mozzarella. Dek af met lasagnevellen en herhaal deze lagen met saus en groenten nog een paar keer. Eindig met wat saus en wat overgebleven groenten.

  10. Bestrooi met kaas en zet de lasagne 45 minuten in de oven

   

 Ingrediënten:

1 butternutpompoen

2 wortelen

2 uien

1 laurierblad

2 l water

2 el olijfolie

4 groentebouillonblokjes

Bereiding: 

  1. Snij de butternutpompoen in gelijke stukken en verwijder de pitjes en de draadjes.

  2. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snipper de uien fijn.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de pompoen en de wortel toe en overgiet met het water. Verkruimel er de bouillonblokjes over. Voeg de laurier toe en laat 15 min. koken.

  5. Verwijder de laurier en mix tot een gladde soep.

  6. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje kookroom naar smaak.

  7. Werk de soep eventueel af met pompoenpitten, croutons, kruiden naar keuze ...

   

 Ingrediënten:

1 butternutpompoen

160 g bacon in dunne plakjes

1 bol knoflook

7 laurierblaadjes

2 ml olijfolie

60 g pompoenpitten

Peper en grof zeezout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Spoel de pompoen, snij ‘m overlangs in 4 en verwijder de pitten.

  2. Omwikkel de pompoenkwartjes met plakjes bacon en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  3. Leg er de laurierblaadjes tussen.

  4. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden en leg bij in de schaal.

  5. Kruid met peper en druppel er de olijfolie over.

  6. Rooster de pompoen ± 45 minuten in de oven of tot je het vruchtvlees makkelijk kunt inprikken met een vork.

  7. Rooster intussen de pompoenpitten zonder vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag.

  8. Haal de pompoen uit de oven en strooi er de geroosterde pitten over. Kruid nog met grof zeezout.

  9. Lekker met een tomatensalade en gestoomde couscous.

   

 Ingrediënten:

1 rode kool

2 kilo (stoof)appelen

1 ui

3 el azijn

250 ml water

Suiker naar smaak

2 klontje boter

Bereiding: 

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem met een groot mes in 4 kwarten.

  2. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in plakken.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukken.

  5. Stoof de uienringen aan in een klontje boter.

  6. Voeg er de rodekool, de azijn, suiker en het water aan toe.

  7. Doe de appelstukken bij de rodekool.

  8. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer ook regelmatig om.

Geen fan van warme rode kool? Verwerk je rode kool dan in een lekker slaatje ...

 

 Ingrediënten:

1/2 rode kool

2  appelen

2 peren

200 ml Griekse yoghurt

4 el ciderazijn

2 el verse bieslook

50 g walnoten

½ citroen

peper en zout

Bereiding: 

  1. Snij de kool in reepjes. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.

  2. Vermeng ze met de ciderazijn. Laat afkoelen.

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

  4. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne partjes.

  5. Besprenkel het fruit met citroensap zodat het niet verkleurt.

  6. Hak de walnoten.

  7. Klop de yoghurt op met de honing en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Doe de appelen en de peren bij de kool. Vermeng met een paar eetlepels van de yoghurt.

  9. Werk af met de grof gehakte walnoten. Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Sponsors
Kalender

© website powered by Twizzit.com